Tuin en terras zomerproof maken met deze leuke inspiratie ideeën

De tuin en het terras wil je zomerproof maken voordat de warme en zwoele avonden beginnen. Er zijn tal van manieren om jouw tuin een eenvoudige make-over te geven. Wil je van jouw buitenplaats een heerlijk zomerverblijf maken? Gebruik dan deze 5 tips!

5 tips om van je tuin een fijn zomerverblijf te kunnen maken

1. Creëer verschillende zitjes

Verdeel jouw tuin in zones en creëer verschillende zitplaatsen. Daardoor voelt de buitenruimte niet alleen georganiseerd aan, maar kun je ook altijd buiten zitten. In de schaduw op de warme dagen of in de zon als je behoefte hebt aan een lekker tintje.

Je kunt de zitjes afbakenen met plantenbakken, een tuinscherm of een groene haag. Daarmee heb je altijd gezellige hoekjes tot je beschikking met voldoende privacy.

2. Plaats potten met vrolijk gekleurde planten

Een zomerse tuin is niet compleet zonder kleur. Plaats daarom bloembakken met kleurrijke zomerbloeiers. Op de hoeken van het terras, maar natuurlijk ook verdeeld over de tuin. Heb je saaie bruine bloempotten? Verf deze dan eens in een vrolijk en zomers kleurtje. Hip!

3. Mooie decoraties gebruiken

In de zomer kan de tuin ook wel wat leuke decoraties en accessoires gebruiken. De komende tijd is dit namelijk vooral jouw woonkamer. Denk daarbij aan waterbestendige tapijten, comfortabele lounge meubelen, heaters of een terrashaard. Daarmee kun je ook tijdens de wat frisse avonden genieten van jouw sfeervolle tuin.

4. Maak een simpele buitenkeuken in de tuin

In de zomerse tuin is ook een barbecue of een buitenkeuken een must. Je kunt jouw barbecue een omkasting van hout geven of een extra kastje plaatsen met een werkblad. Vergeet vooral de kruidenrekken niet voor een sfeervolle touch aan jouw buitenkeuken.

Eventueel kun je in een tuin ook een houten kastje plaatsen met een kleine koelkast. Je hoeft dan niet naar binnen als je koude drankjes wilt serveren in de tuin.

5. Een hangmat in de tuin

Met een hangmat voorzie je jouw tuin van die echte zomerse vibe. Leuk de hangmat op met kleurrijke kussens en hang hem bij voorkeur op een schaduwrijke plaats in de tuin. Hier kun je lekker ontspannen en afkoelen na een warme en drukke dag op kantoor. Natuurlijk kun je ook schaduw in de tuin creëren met een speciaal schaduwdoek. Deze zijn eenvoudig te spannen en bieden ook nog voldoende plaats voor sfeerverlichting. Praktisch en trendy!

Total
0
Shares
Next Post

Het belang van het volgen van bedrijfsnieuws